Opvoeden doen we samen !

week van de opvoeding banner

De Week van de Opvoeding wordt elk jaar georganiseerd van 16 tot 23 mei. De campagne wil opvoeden en ouderschap zichtbaar en bespreekbaar maken.

Opvoeden doe je namelijk niet alleen. Daarom benadrukt de Week van de Opvoeding het belang van het netwerk, van de context. Alle ouders, opvoeders en professionals ontmoeten elkaar – wat zorgt voor herkenning en steun.

samen

Op Groeimee.be staat het thema ouderschap in de kijker, met extra veel informatie, een interview met experten Bart Soenens en Maarten Vansteenkiste en verhalen van ouders. Gastblogger Eline Charles van De Stuyverij/Cokido vertelt hoe zij haar netwerk versterkt.

Bij de Hagewinde doen we jaarlijks mee met de Week van de opvoeding. Dan zetten we – soms letterlijk – alle opvoeders en begeleiders en gezinsbegeleiders in de bloemetjes. Zij vormen samen een groot stabiel team van professionele medewerkers die zich 7 dagen op 7 met een groot hart inzetten voor de kinderen en jongeren en volwassenen die bij de Hagewinde ondersteuning op maat krijgen – dagondersteuning, verblijf, begeleiding aan huis, … Zij zijn top! Zij zijn het hart van de Hagewinde.

Dit jaar verrassen we hen met een bijzonder cadeau. Eenieder krijgt een Dopper! Omdat het leven – en dus ook het milieu en het klimaat – ons lief is en omdat we op hen rekenen en zouden doen waar ze goed in zijn: het goede voorbeeld geven !
We kozen voor Dopper omdat dit een duurzaam en klimaatneutraal geproduceerd flesje is om kraantjeswater te tappen. En bovendien steunt het bedrijf Dopper wereldwijd waterprojecten voor schoon drinkbaar water.

We wensen alle opvoeders een fijne week en een frisse slot kraantjeswater !

Dopper week van de opvoeding 2019

https://www.expoo.be/week-vd-opvoeding