De Hagewinde en haar ecologische voetafdruk

Een groep collega’s van de Hagewinde slaat al jaren de handen in elkaar om met betrekking tot ecologie de collega’s en de jongeren mee te nemen in fijne initiatieven.

Onder de naam ‘eco-team’ focussen zijn op diverse aspecten van duurzaamheid en welke kleine en grote stappen individuen, leefgroepen en – bij uitbreiding – de hele organisatie kan zetten binnen dit thema.

Droogmolens, eco-boodschappentassen, bakfietsen, compostbakken, moestuintjes en de kippetjes her en der zijn slechts enkele van de initiatieven die het eco-team ooit opgestart hebben.

Dit najaar staat ecologie een hele maand op ieders agenda. Het eco-team heeft een ganzenbord ontworpen met ecologische en duurzame tips, weetjes en vragen. In de loop van deze maand zullen 300 collega’s tijd nemen om dit spel te spelen – opvoeders, collega’s van de burelen, medewerkers van de technische dienst, … Waar mogelijk zullen ook onze jongeren bij dit spel betrokken worden. Want werken aan ecologie doe je samen.

De kinderen en jongeren krijgen ook een zakje met bloembolletjes! Het zijn sneeuwklokjes die in de herfst kunnen geplant worden. Sneeuwklokjes zijn niet veeleisend en kunnen zowel in een vrijgemaakt perkje als in een bloempot of zelfs gewoon tussen het gras geplant worden. Bovendien bloeien ze heel vroeg in de lente, waardoor ze een zeldzame bron van voedsel zijn voor vroege bijtjes. En geen schrik als je ze in het gras plant: ze zijn uitgebloeid voor de eerste maaibeurt van het volgende jaar :-). 

Onze zorggroepen voorzien dus een plekje waar niet té veel over gelopen wordt, planten de bollen en genieten over enkele maanden van hun fijne bloemetjes!

Dankjewel Maud, Veerle, Mieke, Bob, Anna, Frans en Nele voor deze en andere fijne initiatieven!

Heb jij nog eenvoudige tips voor ons. Laat ze weten via eco@hagewinde.be