Wat schaft de pot vandaag ?

De tweejaarlijkse tevredenheidsmeting bij onze kinderen en jongeren van het MFC was volledig gewijd aan de verschillende maaltijden in de zorggroep.

In 2012 werd gekozen om het middagmaal op weekdagen zelf klaar te maken in de zorggroepen, voor onze dagopvanggroepen kozen we voor een samenwerking met een externe cateringfirma. Het ontbijt, de vieruurtjes, de broodmaaltijd en de middagmalen in de weekends werden al door de groepen zelf voorzien.

Om een zicht te krijgen hoe “content” onze gasten zijn werd een uitgebreide bevraging gedaan over het ontbijt, het warm eten (soep, hoofdgerecht en dessert), de vieruurtjes en de broodmaaltijd. Vragen zoals is het lekker, heb je voldoende gegeten, mag je kiezen, … waren telkens terugkerende vragen.

Daarnaast werd er ook gepolst naar de organisatie van het gebeuren, afwas tafel dekken, afspraken omtrent eten, feestjes, …

We kregen 70% bevragingen ingevuld terug.

Een greep uit de antwoorden:

  • De zorggroepen met bed die hun eigen menu ifv het middagmaal samenstellen en zelf de boodschappen doen zijn het meest content, op de voet gevolgd door de zorggroepen met bed die een centrale menu krijgen en waarvoor de voedingswaren centraal worden aangekocht, onze dagopvanggroepen zijn iets minder enthousiast.
  • Belangrijk te weten is dat er voor de gasten op speciale gelegenheden, verjaardagen, feestjes extra aandacht wordt besteed aan wat er geserveerd wordt.
  • De k/j begrijpen goed waarom er afspraken worden gemaakt omtrent het eetgebeuren in hun zorggroep.

De samenstelling van de menu’s van de zorggroepen werden als evenwichtig en gezond bestempeld.

Als extra stimulans om de meting in te vullen werd er uit alle zorggroepen een “winnaar” getrokken die een heerlijke fruitmand met speciaal en niet alledaags zomerfruit ontvangen hebben.

Wat schaft de pot vandaag