Een nieuw voetbalplein!

De kinderen en jongeren die bij de Hagewinde verblijven, hebben nood aan ruimte om in alle seizoenen te kunnen buiten spelen. Omdat de oude tuin vol putten en plassen lag, werd er beslist om deze – via sponsoring – te heraan leggen. Met als voornaamste plek: een voetbalveld, in kunstgras (omwille van het onderhoud en de duurzaamheid).

De Hagewinde beschikt geenszins over een budget om een voetbalveld aan te leggen; daarom zocht ze op een creatieve manier naar sponsorgeld.

Sporting Lokeren werd gecontacteerd en Peter Maes, toen coach van de ploeg, was meteen bereid dit project te steunen. Hij deed de organisatie een aantal zitjes cadeau  voor de topmatch Sporting Lokeren – Racing Genk, in januari 2015.

Met dit aanbod ging de Hagewinde aan de slag. Ze organiseerde een VIP-voetbalevent. Bedrijven werden aangeschreven en uitgenodigd om – in ruil voor financiële sponsoring – te genieten van de topmatch in combinatie met een VIP-walking dinner bij de Hagewinde zelf. Veel bedrijven gingen in op dit unieke aanbod.
De avond op zich was top, het sponsorgeld bijzonder welkom.

Ook andere kanalen, om aan sponsorgeld te raken, werden aangeboord en finaal  resulteerde het totale budget in een ‘GO’ voor de aanleg van het veld.

9 maanden later…

Het voetbalveld ligt er! Spiksplinternieuw en zeer uitnodigend. De kinderen en jongeren hebben de werken van nabij, dag na dag, kunnen volgen. En hun geduld werd op de proef gesteld toen bleek dat zo’n kunstgrasveld eerst moest “rusten” alvorens ze er mochten op spelen. Een paar weken extra dus, om uit te kijken naar de eerste wedstrijd.

Op woensdag 14 oktober gooiden we alle remmen los en werd de allereerste wedstrijd gespeeld! Medewerkers en jongeren daagden elkaar uit voor de openingswedstrijd. Onder de goedkeurende blikken van de sponsors, de pers, spelers en hulptrainer van Sporting Lokeren, de mascotte en alle aanwezigen en enthousiaste supporters…

Het werd een evenwichtige en boeiende wedstrijd. De sfeer was top; het gras was wennen…

IMG_7389.JPG IMG_7398.JPG IMG_7400.JPG IMG_7403.JPG IMG_7409.JPG IMG_7426.JPG IMG_7430.JPG IMG_7436.JPG IMG_7449.JPG IMG_7454.JPG IMG_7458.JPG IMG_7460.JPG IMG_7466.JPG IMG_7484.JPG IMG_7519.JPG

TV Oost zond die avond een mooie reportage uit. Het Laatste Nieuws publiceerde een artikel.

We gunnen de jongeren een lange toekomst met veel plezier op en rond het voetbalveld!