Meer dan 400 bezoekers voor de opening van ‘Kadanz’!

Op vrijdag 11 en zaterdag 12 september openden we de deuren voor onze nieuwe, prikkelarme en gesloten zorgomgeving ‘Kadanz’.
Deze nieuwe unit werd opgericht om tegemoet te komen aan de zorgvragen van jongeren met een ernstige emotionele en gedragsproblematiek en met een hoogintensieve begeleidingsnood.

Verspreid over twee dagen mochten we meer dan 400 bezoekers ontvangen!
Op vrijdag waren externe genodigden aanwezig op de officiële opening, met onder meer een lezing van professor Stijn Vande Velde (UGent) over trauma-geïnformeerde zorg en een gegidste rondleiding door de nieuwe zorgomgeving. Ook buren, vrijwilligers, medewerkers en hun familie, en andere geïnteresseerde sympathisanten maakten van deze eenmalige gelegenheid gebruik om de nieuwbouw te bezoeken op een professionele en informatieve manier. Ook de pers pikte dit verhaal op omdat dergelijke setting voor jongeren een erg actueel thema is in de jeugdzorg. Het Nieuwsblad, Het Laatste Nieuws, TV Oost, Radio 1 en Radio 2 geven aandacht aan de manier waarop De Hagewinde antwoord tracht te bieden op aan maatschappelijke nood.
Dankzij de genomen (coronagerelateerde veiligheids)maatregelen en de talrijke opkomst kan De Hagewinde spreken over een bijzonder geslaagde opening!

Op 15 september werd ‘Kadanz’ in gebruik genomen en sindsdien is er geen bezoek meer toegelaten.
Gezien wij zeer vaak de vraag krijgen voor een bezoek of een rondleiding, werd er een 3D-opname gemaakt van het gebouw. Op deze manier kan ten allen tijde aan divers publiek een virtuele rondleiding gegeven worden in deze prikkelarme, gesloten en beveiligende zorgomgeving.