Mondmaskertjes

Ook De Hagewinde beschermt haar kinderen, jongeren en bewoners tegen de corona-besmetting.

Er zijn drastische maatregelen genomen, die vaak niet stroken met wie we zijn: kinderen in lockdown zetten of thuis of in de groep, niet knuffelen, verhinderen dat kinderen nauw contact hebben met elkaar, niet afspreken in de centrale tuin om er te voetballen of samen te schommelen… Het zijn moeilijke tijden voor iedereen.

We houden ons hart vast als de ziekte tot bij ons zou komen en willen ons ‘wapenen’.

Een deel van die ‘wapenuitrusting’ is een mondmaskertje. We hebben alle begrip dat – als er zouden zijn – deze eerst naar de ziekenhuizen en de hulpverleners daar gaan. Zij staan in de vuurlinie.

Toch willen we onze kinderen en medewerkers ook beschermen. Enkele collega’s en vrijwilligers staken al de handen uit de mouwen, haalden hun naaimachine boven en zijn volop bezig met ‘de productie van’ mondmaskertjes. Uit stof. 2-lagig en met een tussenstukje zodat het een maximale bescherming biedt.

Heb jij stof in huis waar je maskertjes kan van maken? Heb jij zin en tijd en naaitalent …? We zouden het bijzonder waarderen mochten er ons nog mondmaskertjes geleverd worden (aan de poort, want op het terrein is niemand toegelaten).

Goesting gekregen? Hier vind je de link naar de naai-instructies.

Wil je ons laten weten dat je bezig bent? Bezorg ons een foto (inof@hagewinde.be) en wij zetten jouw werk op onze facebookpagina! Hoe leuk is dat!

Gewoon doen!